Πανεπιστήμιο Κύπρου

Εξοικονόμηση Ενέργειας

ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ

Ένας φοιτητής δεν έχει πολύ χρόνο για χάσιμο. Για να κάνουμε τη ζωή σου πιο εύκολη συνοψίσαμε όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για τον πολύπλοκο κόσμο της εξοικονόμησης ενέργειας σε μερικές απλές συμβουλές:

Σβήνε τα Φώτα και τις Συσκευές

Αν και οι περισσότεροι από εμάς είμαστε αρκετά καλοί στο να σβήνουμε τα φώτα και τις συσκευές μας, μια υπενθύμιση ποτέ δεν έβλαψε κανέναν. Παρακολούθησε το παρακάτω βίντεο για να μάθεις ένα από τα λιγότερα γνωστά οφέλη του να σβήνεις τα φώτα

Καπάκωσέ το!

Όταν μαγειρεύεις με το καπάκι κλειστό εξοικονομείς ενέργεια μέχρι και 90% ΚΑΙ μαγειρεύεις πιο γρήγορα. Διπλό το όφελος!

Μην παραγεμίζεις το βραστήρα

Μπορεί να μην τρελαίνεσαι για τσάι ένα φλυτζάνι μέσα στον χειμώνα όμως θα αναγκαστείς κάποια στιγμή να το πιεις. Μη χάνεις το χρόνο σου παραγεμίζοντας τον βραστήρα με νερό που δεν θα χρησιμοποιήσεις.

Ρίξε κάτι πάνω σου!

Όταν πιάσουν τα κρύα, αντί να δυναμώσεις την θέρμανση δοκίμασε να ρίξεις πάνω σου κάτι πιο ζεστό όπως ένα φούτερ ή ένα ωραίο παλτό – ένα φούτερ προσθέτει 3 βαθμούς C στο σώμα σου.

Κλείσε το κλιματιστικό!

Το πρώτο που θα μπορούσες να κάνεις είναι να μειώσεις τα θερμικά κέρδη στο χώρο σου όπως η ηλιακή ακτινοβολία ή αναμμένες συσκευές και φώτα. Τα περισσότερα βράδια αλλά και τους λιγότερο ζεστούς μήνες μπορείς να αφήσεις το αεράκι της πανεπιστημιούπολης να μπει στο δωμάτιο σου και να σε δροσίσει εντελώς δωρεάν. Αν όμως είναι περίοδος καύσωνα, όλα τα παραπάνω δεν μπορούν να σου κάνουν κάτι, το παραδεχόμαστε. Τότε ακόμα κι εμείς θα ανοίξουμε το κλιματιστικό! Υπάρχουν πάντως πολλοί που αισθάνονται άνετα με ρύθμιση στους 26 °C, ενώ κάποιοι άλλοι αισθάνονται άνετα ακόμη και στους 27 °C ή 28 °C. Εσύ έχεις δοκιμάσει να δουλέψεις το κλιματιστικό σε αυτές τις θερμοκρασίες;

ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ 

Oι πιο πάνω συμβουλές ισχύουν και για όσους/όσες από εσάς διαμένουν και σε ιδιωτικό χώρο διαμονής (οικία, ενοικιαζόμενο διαμέρισμα κλπ). Πέραν των πιο πάνω συνοψίσαμε και τις πιο κάτω συμβουλές τις οποίες μπορείτε εύκολα να μάθετε παρακολουθώντας το πιο κάτω video:

ΑΠΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Σας προτείνουμε τέσσερις απλούς τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας!

Posted by UCY Student Switch Off on Wednesday, 18 April 2018